Waarom Heart & Home?

Waarom kiezen voor Heart & Home? In een concurrerende markt hebben een aantal merken een sterke reputatie opgebouwd in de loop der jaren.

We krijgen daarom weleens de vraag waarom Heart & Home hierin onderscheidend is.

Blijft de geurafgifte van het begin tot het einde goed?

Ja, en dit komt doordat wij onze ingrediënten mixen in kleine batches en iedere batch roeren wij voor minimaal 1 uur om er zeker van te zijn dat het grondig gemengd is. Vervolgens halen we de wax van de onderkant van het vat vandaan zodat iedere kaars een hoge en gelijkmatige concentratie van de geur heeft.

Is het geheim enkel de wax?

Nee. Er is nog een ingrediënt dat ervoor zorgt dat het een geweldige kaars is. In het verhittingsproces van de wax wordt gekeken naar de ideale temperatuur. Eerst wordt de wax enorm verhit waardoor alle chemische bindingen kapot gaan. Om de geur goed vast te houden en om de geur gelijkmatig te verdelen tijdens het branden is het belangrijk dat de kaars de tijd heeft gehad om rustig af te koelen waardoor de chemische bindingen weer tot stand komen. Het duurt daarom ook een volle vijf uur voordat de gegoten kaars kan drogen aan de lucht.

Waarin verschilt Heart & Home ten opzichte van andere aanbieders van geurkaarsen?

Onze unieke mix van geurwax bestaat uit 10 verschillende ingrediënten en zijn over de jaren steeds meer geperfectioneerd. Hierbij is aandacht gegeven aan het verhitten van de wax en het afkoelproces om uiteindelijk tot de juiste mix te komen waarbij de geur goed vastgehouden wordt en geen zwarte walm ontstaat bij het branden van de geurkaars.

Waarom branden Heart & Home kaarsen zonder enige  walm?

Wederom komt hier het stukje sojawax- gedeelte kijken….. soja brandt heel mooi, met minder zwarte walm en heeft langere branduren. Gelukkig is het ook een natuurproduct, wat betekent dat je kunt genieten van Heart & Home in de wetenschap dat het binnenin natuurlijk is.

Wat zit er in de wax?

Dit is een gepatenteerd geheim, maar de primaire ingrediënten zijn twee verschillende soorten sojawax, met kleine hoeveelheden kokos- wax, palm wax, paraffine wax (welke ook gebruikt worden in de voedselindustrie) en plantaardige emulgatoren.

Ook hebben we een ingrediënt toegevoegd dat voornamelijk voorkomt in schoonheidsproducten om de perfecte romige afwerking te geven.

Waarom heeft Heart & Home zo’n goede geurverspreiding?

Soja is een ingrediënt dat de geur beter vast kan houden – in feite zo goed dat wij onze producten niet extra hoeven te verpakken met folie. Wanneer onze kaarsen gebrand worden zal de wax gaan smelten tot de ideale temperatuur waarbij de geur langzaamaan verspreid wordt in de ruimte en heerlijk genoten kan worden van deze heerlijke geur.